Recuperar Dades - Recuperació de Dades
Ondata International

Recuperació de dades de SSD i memòria flaix

Som especialistes en la recuperació de discs durs i en la recuperació de dades de Sistemes RAID. Podem recuperar dades de qualsevol dispositiu d’emmagatzematge digital que presenti fallides de lògica, mecànica, electrònica i/o electromecànica.

El procés de recuperació de dades de Discs Durs SSD i dispositius de memòria Flash és molt més complicat que la recuperació usual de dades de discs durs tradicionals. La següent generació de Flash que utilitzen els dispositius d’emmagatzematge tipus targetes de memòria i els disc SSD, està en camí. Els Laboratoris d’Ondata ja estan preparats per realitzar amb èxit la recuperació de dades d’aquest tipus de dispositiu.

Recuperació de dades de disc SSD

Què hi ha sobre la recuperació de dades de discs flash?

Tothom està acostumat als telèfons mòbils, càmeres digitals, memòries USB, discs durs SSD i molts altres dispositius mòbils. Ells ens ajuden a escoltar música, guardar els nostres documents, fotografies i altres dades personals. Gairebé tots aquests dispositius utilitzen petits xips de memòria flash, anomenats xips NAND.

Aquests xips tenen un cost baix, són flexibles i la seva mida és petita, per tant no és una sorpresa que s’utilitzin molt. La mobilitat és el sinònim del món modern, però, cóm podem imaginar la mobilitat sense els dispositius mòbils?

Eines de recuperació de dades

Quanta més capacitat tingui la unitat Flash, més dades es podran emmagatzemar en ella i més valuoses seran. Per això, les tecnologies de discs Flash han crescut i avui dia, es fan més i més importants. L’estructura interna de les unitats Flash és bastant complexa i el seu procés de recuperació de dades és realment complicat. Tanmateix, disposem de l’eina PC-3000 FLASH que pot analitzar cada cas de recuperació de dades Flash, utilitzant mètodes semiautomàtics per recuperar-los.

La unitat Flash, té xips de memòria i un controlador. El controlador, escriu i llegeix les dades des de la memòria del xip amb un ordre especial anomenat “Data Mix”. Cada fabricant d’unitats Flash, té el seu propi controlador i el seu propi “Data Mix”.

A la majoria dels casos de recuperació de dades Flash, la unitat té danyat el controlador i el xip està en bon estat. La utilitat de PC-3000 FLASH, ens permet llegir les dades directament dels xips de memòria i reconstruir-los.

En general, podem dividir les raons per les que les dades de l’usuari poden ser inaccessibles i es requereixi recuperar-les en dos tipus:

Danys en Unitats de Memòria Flash

Danys lògics a la unitat: aquesta és detectada físicament en el sistema mitjançant la connexió habitual , però té danys que impedeixen l’accés a les dades de l’usuari de la manera estàndard amb el sistema operatiu.

Danys físics a la unitat o danys a l’àrea de servei: aquests causen l’accés impossible als continguts de la memòria flash dels microxips. Aquest tipus de danys són més freqüents que els primers.

Solucions flash hardware-software

Propòsit

Disposem d’una eina professional per recuperar dades per danys físics i lògics basada en dispositius d’emmagatzematge flash. Basat en el hardware i treballant en conjunt amb el software, es crea un potent algoritme per tornar a crear l’estructura de dades en els modes automàtic i manual.

Models Suportats

És compatible amb gairebé totes les targetes de memòria (SD, SM, MMC, USB Flash, Memory Stick, Compact Flash, etc.) amb el controlador danyat o amb danys físics greus a la PCB.

Lector PC Flash

La unitat Flash té un xip controlador i xips de memòria Flash. El xip controlador és responsable d’ordenar les dades que s’escriuen / llegir entre els xips de memòria, les llistes de defectes i algunes altres funcions que són necessàries per al correcte funcionament de la unitat Flash. Els xips de memòria s’utilitzen únicament per guardar les dades.

En la majoria dels casos, el dany a la unitat Flash, està situat en el controlador. Amb PC-3000 Flash, es possible desolar els xips de memòria i accedir directament a les seves dades en brut. És per això que PC-3000 Flash té un dispositiu de lectura especialitzada: “PC Flash Reader”.

Emulador del controlador

Com s’ha dit abans, el controlador és responsable d’ordenar les dades i transmetre-les entre els xips de memòria. PC-3000 Flash, s’utilitza per emular les accions del controlador i per establir les dades a format llegible. Quan es restableix l’ordre de les dades, és possible procedir a la recuperació de les mateixes.

Els modes automàtic i manual

Cada controlador té el seu propi mètode de transmissió de dades. Aquest mètode s’anomena «Data Mix». Amb PC-3000 Flash disposem d’una base de dades de controladors molt extensa: «Data Mixes». El mode especial analitza la mescla de dades en brut i li ajuda a seleccionar la solució més adequada per al seu dispositiu d’emmagatzematge flash.

D’altra banda, si el controlador es desconegut, és possible tractar de restablir l’ordre de les dades manualment, amb l’aplicació de les operacions a les dades imatge en brut.

Principis i característiques de la recuperació de dades de les unitats de memòria flash

Les raons més freqüents dels danys en unitats flash, són els problemes de caràcter elèctric i tèrmic.

Danys elèctrics

L’electricitat estàtica, mala connexió del cable d’alimentació i altres problemes d’energia són la causa per les que el controlador es crema, això fa que qualsevol accés als continguts dels microxips de les memòries, sigui impossible. En cas de pertorbacions a curt termini a l’alimentació, el controlador, a diferència de ser danyat, pot produir fallides en la modificació de dades en els microxips de memòria, per això, la lògica del mecanisme traductor de treball estarà danyada, que és similar a que el controlador estigui danyat a jutjar per les característiques externes.

Tenint en compte que el controlador funciona amb el bloc de dades d’una mida mínima de 128 kb aproximadament, aquest curt temps fallant, pot provocar l’eliminació completa de les estructures principals del sistema d’arxius, el que farà que el funcionament posterior de la unitat sigui impossible.

Sobreescalfament

Mentre està treballant, els components dels dispositius d’emmagatzematge flash, produeixen calor. Sovint no es refreda el suficient, degut a la tendència a minimitzar aquests dispositius per afavorir la seva presència.

Recuperació de dades de chips Flash

Si el dispositiu d’emmagatzematge flash, no es reconeix en el sistema o és impossible accedir a les dades, els següents passos ens ajudaran a obtenir-los.

  1. Soldar tots els microxips de la memòria del disc utilitzant l’estació de soldadura.
  2. Llegir dades de microxips amb el lector de Flash.
  3. Executar l’operació d’anàlisi de dades en brut i seleccionar el mètode més adequat per recuperar les dades depenent del tipus de controlador conegut. Si la unitat flash no es reconeix, i la utilitat no pot trobar un mètode de recuperació adequat de forma automàtica, podrem recuperar les dades mitjançant l’aplicació de les operacions de forma manual.

Consejos

Recomanem que sistemàticament es realitzin còpies de seguretat dels discs durs, sistema RAID o qualsevol altre mitjà d’emmagatzematge en servei, així, davant una fallida o avaria imprevista, podrem recuperar les dades en accedir al sistema de back up.

Si no pot accedir a les seves dades, contacti amb Ondata International abans d’iniciar cap procés de recuperació de dades. Només una empresa especialitzada en recuperar dades de smartphones, tablets, disc durs i sistemes RAID, podrà donar-li una solució amb garanties.

Rambla Catalunya 38, 8º
08007, Barcelona, CATALUNYA, Espanya
Pressupost
gratuït**
*Camps Obligatoris
**Excepte discos manipulats, sistemes raid, telèfons mòbils o tablets
Segueix-nos a
Servei urgent
Recuperem les seves dades
en temps record
Contacte
902 199 490
Barcelona
Madrid
València
Bilbao
Sevilla
A Coruña
Las Palmas
Nosaltres
us diem